• Krimi
Mágó Károly
Mágó Károly

18 év után találhatták meg az egyik Aranykéz utcai támadót - megölték

Valószínűleg megtalálták annak a férfinak a holttestét, aki közel két évtizeddel ezelőtt az Aranykéz utcába vitte azt az autó, amely tele volt bombával. A robbantásban négyen haltak meg.

Megtalálhatták a 18 évvel ezelőtt eltűnt Jozef Hamala holttestét – ezt írja a pestisracok.hu az egyik szlovák tévére, a Televízne novinyre hivatkozva. Jozef Hamala volt az, aki a gyanú szerint hamis papírokkal megvett egy autót, majd az Aranykéz utcába vitte, bombával tele rakva. A robbantásban Boros Tamáson kívül – őt akarták megölni -, másik három ember halt meg és többen súlyosan megsérültek.

Ami biztos, hogy egy Brnohoz közeli erdőben találtak egy holttestet. Ezt most DNS minta alapján azonosítják. Ebben pedig a magyar rendőrök is részt vesznek. Egészen pontosan az alapján a DNS profil alapján mondják majd meg, hogy valóban ő az vagy sem, amelyet a magyar rendőrök készítettek. A DNS profilt még sok évvel ezelőtt Hamala rokonainak DNS-ből készítették.

A férfit a legfrissebb hírek szerint kétszer fejbe lőtték, majd elásták. A gyilkossággal pedig azt a Jozef Rohácot gyanúsíthatják, akit a magyar rendőrség a napokban adott ki Szlovákiának.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Mivel Hamalát eltűntként tartották nyilván, így hivatalosan soha nem gyanúsították meg sem az Aranykéz utcai robbantással, sem pedig a Fenyő gyilkossággal. Pedig valószínűleg mind a kettőhöz köze lehetett.

    Hamalát egyébként azután kezdték el keresni a rendőrök, hogy előkerült a hamis személyi igazolvány, amit a támadáshoz használt autó vásárlásakor használt. Az igazolványt - amely egy Szabó Zsolt nevű emberé volt – a támadás után eldobta. Csakhogy, aki megtalálta elvitte a postára, onnan pedig visszajutott az eredeti tulajdonoshoz. Ő ment a rendőrségre, azzal, hogy meg van a korábban ellopott személyi igazolvány, de abban nem az ő fényképe van. Így a hamis igazolványban szereplő fotó alapján kezdték el keresni.

    Az üggyel kapcsolatban kerestük a rendőröket, akiktől egy szűkszavú választ kaptunk, amiben azt írják: "az ön által kérdezett ügyben, a magyar rendőrség együttműködik a szlovák és cseh bűnüldöző szervekkel. További információkat nem áll módunkban közölni."

    Top 16