• Belföld

17 fok és eső lesz a hónap elején

Február első hetén kifejezetten meleg lesz, helyenként akár 17 fok is lehet. A következő napokban sok eső is eshet és a szél is erősen fúj majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint február első napján, hétfőn borult idő lesz, de fokozatosan felszakadoznak a felhők, ezért egyre kevesebb helyen lehet esőre számítani. Napközben sokfelé élénk lesz a szél, az Észak-Dunántúlon többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet pedig plusz 6 és 13 fok között alakul, de Borsod megyében ennél hidegebb is lehet. A Nyugat-Dunántúlon és a Dráva-melléken pedig akár 14-17 fokig is melegedhet a levegő.

Kedden valószínűleg nem fog esni, de felhős lesz az ég. A nap mégis hosszabb-rövidebb időre ki fog sütni. Továbbra is élénk, néhol erős szél várható. A leghidegebb órákban 1-6 fokra lehet számítani, nappal pedig 10-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, többfelé lehet esőre vagy záporra számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8 fok, a legmagasabb pedig 8-14 fok között várható.

Csütörtökön sok helyen erős lesz a szél, nyugaton pedig viharossá is fokozódhat. Napközben eső csak elvétve eshet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb pedig 5-9 fok között alakul.

Pénteken északon lehet egy-egy zápor, de a nap több óráig fog sütni. A délnyugati szél időnként megélénkülhet. A leghidegebb hőmérséklet 0 fok körül, a legmelegebb pedig 7-12 fok között valószínű.

Szombaton már nem fog esni, de a szél továbbra is erősen fúj majd. A leghidegebb órákban 0 fok, nappal pedig 8-14 fok lesz.

Vasárnap is több órára ki fog sütni a nap, és az eső sem fog esni, viszont helyenként a szél továbbra is erősen fújhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb pedig 10-16 fok között várható – írja az MTI.

Top 0