• Belföld
Faktor

16 évesen teherbe esett, mennie kellett a balatonfüredi gimnáziumból

A fiatal nő azt állítja, ellehetetlenítették az iskolában maradását.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Nyolc évvel ezelőtt hagyta el az egyik balatonfüredi gimnáziumot az a fiatal nő, aki történetével megkereste az Indexet. A nő 16 évesen esett teherbe, a tanév első félévét végigcsinálta, majd a gyermek megszületése után magántanulóként folytatta tanulmányait, majd szavai szerint ellehetetlenítették maradását a jó nevű gimnáziumban.

A lapnak hangsúlyozta: hivatalosan nem rúgták ki az iskolából, és soha semmilyen hivatalos dokumentumot nem kapott az eltanácsolásról, de ettől még szerinte az eltanácsolás megtörtént. Állítja: az igazgató kerek-perec azt mondta neki, hogy menjen el. Amikor a szülés és a nehéz gyermekágyas időszakban zajló magántanulói félév végén matematikából és angolból is egyest kapott a vizsgán, az igazgatónő behívta az édesanyjával együtt.

Tény, hogy nem voltam jó állapotban, az is tény, hogy nagyon megosztotta a diákokat és a tanárokat is, hogy mit gondolnak a terhességemről, nagyon rossz hangulat volt körülöttem. A diákok és tanárok ellehetetlenítették az iskolai életem, pedig én maradni szerettem volna. Az igazgató viszont azt mondta, hogy keressünk másik iskolát, mert nekem ebben az iskolában nincs jövőm

— mesélte az Indexnek.

Kommentek:

Top 0