• Krimi

Az Iszlám Állam nevében késelt meg egy rendőrt a 16 éves lány

Safiát jó tanulónak ismerték és szerették az osztálytársai, most hat év börtönt kapott.

A német-marokkói kettős állampolgárt, Safia G.-t gyilkossági kísérlet, súlyos testi sértés és külföldi terrorszervezet támogatása miatt ítélték el. A bíróság hat év, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést szabott ki.

Elítéltek egy 20 éves német-szíriai kettős állampolgárságú fiatalembert is. Ő két és fél év szabadságvesztést kapott, amiért tudott a lány tervéről, és arról is, hogy az Iszlám Állam követője, de nem értesítette a rendőrséget.

Safia G. védője fellebbez a döntés ellen. A zárt ajtók mögött tartott tárgyalás lezárása után azt mondta, a lány megbánta tettét, és az életveszélyesen megsebesített rendőrnek levelet is írt, amelyben bocsánatot kért. Mint mondta,

nincs a világon olyan terrorista, aki bűnbánatot tart és bocsánatot kér áldozatától.

A Hannoverben felnőtt Safia G. jó tanuló volt, iskolájában szerették, gimnáziumi osztályában még diákképviselőnek is megválasztották. A szövetségi legfőbb ügyészség szerint legkésőbb 2015 novemberében azonosulhatott az Iszlám Állam nézetrendszerével, és egy online üzenetküldő szolgáltatás révén kapcsolatba lépett a terrorszervezet egyik szíriai tagjával. Elhatározta, hogy csatlakozik a dzsihadistákhoz, és 2016 januárjában el is utazott Isztambulba. Felvette a kapcsolatot közvetítőkkel, hogy segítsenek neki eljutni Szíriába. Édesanyja azonban utánament és hazavitte.

Az Iszlám Állam emberei viszont még Isztambulban rábeszélhették arra, hogy Németországban hajtson végre egy "mártír műveletet". A lány ezért ment 2016. február 26-án a hannoveri főpályaudvarra, két konyhakéssel felfegyverkezve. A szövetségi rendőrség a pályaudvaron egy rutinellenőrzésen megállította, és elkérte az iratait. A lány ekkor kést rántott, és nyakon szúrta a rendőrt, akin életmentő műtétet kellett végezni – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0