• Sport
András Ferenc

1500. meccsét nyerte a Juventus - videó

Az olasz labdarúgó-bajnokság 18. fordulóját rendezik szerdán. A meccsek többségét már lejátszották, így az is eldőlt, hogy a bajnokságot továbbra is a Fiorentina vezeti. A Juventus 1500. bajnoki meccsét nyerte meg az olasz bajnokságban.

Fotó: Europress - Marco Bertorello / AFP

Fotó: Europress - Marco Bertorello / AFP

A Juventus 3-0-ra nyerni tudott a Hellas Verona csapata ellen. Az eredmény nem meglepő, mert a veronai csapat a bajnokság utolsó helyén áll, míg a Juventus a forduló előtt hétmeccses győzelmi sorozattal rendelkezett.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A meccs legszebb gólját Dybala szerezte, aki szabadrúgásból szépen csavart a kapuba.

  Ez a győzelem volt a Juventus 1500. bajnoki sikere, ami a legtöbb az olasz bajnokságban. A siker ellenére a Juventus maradt a bajnokság második helyén, mert az éllovas Fiorentina is nyerni tudott, a Palermót győzték le 3-1 arányban.

  Az AS Roma is versenyben van a Bajnokok Ligáját jelentő dobogós helyekért, viszont nem tudták legyőzni a Chievót. A 3-3-as döntetlennel záródó meccs második gólját a Puskás-díjra is esélyes Alessandro Florenzi lőtte. Ez azért fontos, mert ez volt a Roma történelmének 4000. gólja. Ezt a mérföldkövet eddig csak három csapat érte el Olaszországban: a Juventus, az Inter és az AC Milan.

  Florenzi gólja:

  A 18. forduló eredményei:

  Genoa–Sampdoria 2–3

  Udinese–Atalanta 2–1

  Chievo–Roma 3–3

  Juventus–Verona 3–0

  Lazio–Carpi 0–0

  Milan–Bologna 0–1

  Palermo–Fiorentina 1–3

  Sassuolo–Frosinone 2–2

  Top 16