• Külföld
Faktor

150 ezer euró kártérítést kap a szülés közben elhunyt nő családja

A nagyszombati egyetemi kórháznak 150 ezer euró kártérítést kell fizetni a szülés közben elhunyt Katarína hozzátartozóinak, férjének és kiskorú gyermekeinek, Danielnak és Matúsnak. A Nagyszombati Kerületi Bíróság megerősítette a járásbíróság határozatát.

Június végéig a biztosító kifizet 100 ezer eurót a kórház helyett, a maradékot több részletben a kórház fogja megfizetni.

Katarína 2011-ben szülte meg fiát a nagyszombati szülészeten, ám az asszony belehalt a szülésbe. Az orvosok hibáját az Egészségyügyi Felügyelet is megállapította és majd 10 ezer eurós büntetést mért ki a kórházra.

A felügyelet megállapította: az orvosok nem diagnosztizálták időben a szülő nő méhének károsodását és az ezt követő hasüregi súlyos vérzést.

A szülés során hibázó orvos ellen testi sértés és emberölés miatt is eljárás folyik.

Az elszúrt szülés után azt írta az elhunyt nő férjének, hogy érzi felelősségét a halálesetben. A tavalyi tárgyaláson elmondta, hogy az eset során megtett mindent, amit kellett.

A nagyszombati szülészeten több szülés is rossz véget ért. Tavaly az egyetemi kórház vezetése peren kívül egyezett meg 480 ezer euró kifizetésében a Szenci járásból származó Adam újszülött súlyos egészségkárosodása miatt. Ebben az esetben is 100 ezer eurót fizetett a biztosító és a maradékot havi 10 ezer  eurónként törleszti a kórház. 

Kommentek:

Top 0