• Krimi
Faktor

15 millió forintot csalt ki az ügyvéd

Börtönbe is kerülhet az ügyvéd, aki 15 millió forintot csalt ki védencétől. Azt mondta, el tudja intézni, hogy elengedjék a büntetése nagy részét.

A pénzt megkapta, de semmit nem csinált. A főügyészség szabadságvesztést és vagyonelkobzást javasolt a vádiratban. Sz. Géza egykori ügyvédet befolyással üzérkedéssel vádolják.

Először csak egymillió forintot kért a védenctől. Azt mondta, meg tud vesztegetni egy büntetés-végrehajtási dandártábornokot, aki elintézi majd, hogy a férfi Budapesten töltse le büntetését. Nem sokkal később azzal állt elő a már börtönben ülő védencnek, hogy 14 millió forintért „vádalkut tud köttetni”, így eltörölnék büntetésének hátralevő részét – írja az MTI. Ekkor egy rendőr dandártábornokkal való kapcsolatára hivatkozott az ügyvéd. Az egykori védenc először az egymillió, majd a 14 millió forintot is odaadta az ügyvédnek, de az semmit nem tett a kitalált kétes ügyletek érdekében.

Keresztes Imre főügyész elmondta, hogy az egykori ügyvéd által megnevezett büntetés-végrehajtási dandártábornoknak és rendőr dandártábornoknak nincs köze az ügyhöz, semmilyen megvesztegetés nem történt. A főügyészség kiemelt jelentőségű ügyként kezeli az ügyet, a vádiratban letöltendő szabadságvesztést és vagyonelkobzást indítványoztak.

Top 0