• Krimi

15 migránst állítanak bíróság elé, mert kővel dobálták a rendőröket

Gyorsított eljárásban 15 migránst állít bíróság elé a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

Január 15-én a kiskunhalasi menekülttáborban két iraki férfi összeveszett, majd összeverekedett az internethasználat miatt. A biztonsági őrök szétválasztották őket, a helyszínre hívott rendőrök egyikére viszont rátámadt az egyik férfi.

A menekülttábor biztonsági kamerájának felvétele.

A menekülttábor biztonsági kamerájának felvétele.

A rendőrök intézkedésén többen felháborodtak, és legalább tizenöten az elkülönítő előtti kerítésnél kezdtek gyülekezni. Rugdosták és rángatták a kerítést, ezért az egyik őr könnygázt vetett be. A csoport ezután az udvaron lévő kavicsokkal és kövekkel kezdte dobálni a rendőröket és a fegyveres biztonsági őröket.

Két szociális munkás a közösségi helyiség konténerében rekedt, ezért a készenléti rendőrök visszamentek és kihozták őket. A migránsok közben elkezdték megbontani a drótkerítést és egy vasból készült drótkeretet is átdobtak rajta. A rombolást csak akkor fejezték be, amikor a készenléti rendőrök is megérkeztek, akik letartóztatták őket.

Az internethasználat miatt verekedő egyik férfit garázdasággal, rendőrökre támadó társát pedig a garázdaság mellett hivatalos személy elleni erőszakkal is vádolják. A többi gyanúsítottnak csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie.

A Kiskunhalasi Járásbíróság február 10-én és 11-én tárgyalja az ügyet – írja az MTI.

Top 0