• Krimi
Faktor

15 éves lány késelt meg egy rendőrt

Egy 15 éves lány a hannoveri főpályaudvaron megkéselt egy rendőrt, a 34 éves férfi életveszélyes sérülésekkel fekszik a kórházban. A bűnügyi rendőrség az után nyomoz, hogy a marokkói származású német lánynak van-e valami köze az Iszlám Államhoz. A lány mentális állapotát is vizsgálják.

A lány egy konyhakéssel szúrta nyakon a rendőrt. A táskájában még egy kést találtak, ezért a nyomozás abból indult ki, hogy ez előre megtervezett támadás volt. A rendőrség szerint a lány direkt provokálta a rendőrt. A rendőrség szóvivője, Martin Ackert azt mondta, hogy a kollégáknak feltűnt, hogy a lány követte a társukat és nyilvánvalóan meg is figyelte. Ezért akarták igazoltatni, ám amikor megszólították, azonnal támadt a késsel, nem kiabált, nem mondott semmit, mondta Ackert. Csupán akkor jött zavarba, amikor a fejkendője lecsúszott és nyilvánvalóan nagyon fontos volt neki, hogy azt azonnal vissza tegye - írja a Hannoversche Allgemeine Zeitung.

A hétéves lány Pierre Vogel szalafista prédikátorral

A hétéves lány Pierre Vogel szalafista prédikátorral

Az első kihallgatáson a gimnazista lány azt mondta, hogy spontán szúrt, mert ideges lett az ellenőrzéstől. Az államügyészség azt is vizsgálja, hogy a tett esetleg pszichés problémára vezethető-e vissza – írja a Spiegel.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az alsó-szászországi igazságügyi minisztérium azonban közölte:

  Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a tett mögött iszlamista háttér van.

  Mint kiderült a lány már hétévesen kapcsolatban volt a szalafista prédikátorral, Pierre Vogellel. Egy videóban együtt szavaltak a Koránból. Viszont az, hogy a lány magától ment-e a szalafistához, nem világos. Jelenleg vizsgálati fogságban van, az államügyész pedig letartóztatná gyilkossági kísérlet miatt.

  A rendőrség vizsgálja a lány egy törökországi útjának a hátterét is. Ugyanis az államügyészség számára még nem világos, hogy a lány Törökországba kirándulni ment vagy a török-szír határterületre, hogy felvegye a kapcsolatot az Iszlám Állam tagjaival. A lány anyja tudott erről az útról. Ugyanakkor január elején jelentette, hogy eltűnt a lánya és azt gyanította, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozott Szíriában.

  A terrorszervezet egy videóüzenetben rendszeresen felhívja az európai szimpatizánsait arra, hogy támadjanak rendőrökre, katonákra és más állami megbízottakra.

  Top 16