• Sport

15 év után szabadult a sztárfocista anyja, először látta játszani a fiát

Az NFL amerikai főcsoportjában (AFC) tegnap Denver Broncos-Pittsburgh Steelers elődöntőt rendeztek. A meccset 23-16-ra megnyerte a Broncos, de nem csak a győzelem lesz miatt emlékezetes az összecsapás Demaryius Thomas számára, hanem mert életében először látta őt játszani az édesanyja.

Fotó: Europress - Doug Pensinger/Getty Images

Fotó: Europress - Doug Pensinger/Getty Images

A NFL rájátszásnak főcsoport-elődöntőit rendezték szombaton és vasárnap. Szombaton a Patriots és a Cardinals, míg vasárnap a Broncos és a Panthers jutott tovább a konferenciadöntőbe. A tegnapi Denver Broncos sikerrel eldőlt, hogy az AFC-döntőben újra egy Tom Brady-Peyton Manning párharcot láthatnak a nézők, ami a 17. lesz a sorban.

A győzelem mellett külön öröm érte Demaryius Thomast, a Denver Broncos elkapóját. Édesanyja 15 évet ült börtönben, mert kábítószert árusított, tehát a játékos 13 éves kora óta nem látta az édesanyját a börtönön kívül. Ezek ellenére Thomas élete nem vett rossz irányt, profi amerikai focista lett belőle, sőt sorozatban negyedik évében került 1300 yard fölé az alapszakaszban.

Thomasnak több emlékezetesebb mozdulata is volt karrierje alatt, ezek közül is kiemelkedik a Steelers ellen szerzett 80 yardos touchdownja, amivel a Broncos megnyerte a rájátszásmeccset 2012-ben.

A sikeres karrier ellenére Thomas karrierje nem lehetett teljes, mert édesanyja soha nem látta őt játszani. A nyáron azonban kiderült, hogy a játékos édesanyja azon 46 ember között van, akiket Barack Obama kegyelembe részesít. Katina Smith, a játékos édesanyja november 10-én szabadult a börtönből, de egy rendelet értelmében 60 napig nem hagyhatta el Georgia államot, márpedig fia hazai meccseit Colorado államban rendezik. A határidő a napokban lejárt, így a nő életében először láthatta játszani fiát profi mérkőzésen.

A meccs végén, Peyton Manning, a Denver Broncos irányítója a meccslabdát odaadta az elkapónak, aki azt később az anyjának ajándékozta.

A meccs után többen játékos is osztozott Thomas örömében. Von Miller és DeMarcus Ware közös képet is készített Thomasszal és édesanyjával.

Top 0