• Krimi
Faktor

Teherbe ejtették, majd házasságra kényszerítették a 13 éves lányt

A mostohatestvére megerőszakolta, teherbe ejtette, majd házasságra kényszerítette a fiatal lányt Tunéziában: így akarta elkerülni a kiszabható büntetést.

Egy 20-as éveiben járó férfi elvette feleségül a 13 éves mostohahúgát, miután megerőszakolta és teherbe ejtette Tunéziában. A szexuális kapcsolat létesítése illegálisnak számít 15 éven aluli személlyel, azonban ha nincs nyoma erőszaknak a támadás során, Tunézia büntető törvénykönyve szerint az erőszaktevő elkerülheti az ellene indítható büntetőeljárást, ha feleségül veszi az áldozatot. Az esküvőre tehát ezért került sor – írja a Metro.

Illusztráció

Illusztráció

Habár Tunézia az egyik vezető ország az arab világban, amely támogatja a nők jogait, mégis a hagyományos nemi sztereotípiák és a régi törvények még mindig érzékelhetők az igazságszolgáltatási rendszerben.

Chokri Mejri, bírósági szóvivő szerint nem történt szexuális erőszak.

Megkérdeztük a lányt, és miután ellenőriztünk minden részletet az üggyel kapcsolatban, úgy láttuk, hogy készen áll a házasságra.

– tette hozzá.

A bíróság döntése azonban feldühítette a tunéziaiakat, ezért szerdán tiltakozást tartottak, ahol következő feliratú transzparenseket tartottak:

Hogy hogyan ismertem meg anyádat? Megerőszakoltam, amikor 13 éves volt.

A lakodalmat azonban eltörölték, miután a kormány gyermekvédelmi hivatala kérte a házasság megsemmisítését. Houda Abboudi, országgyűlési képviselő azt mondta:

ha egy 13 éves gyermekről van szó, nem beszélhetünk beleegyezésről a szexuális kapcsolat létesítése során. Ez nemi erőszak.
Kommentek:

Top 0