• Tech
Faktor

12 módszer, hogy tovább bírja az iPhone akkumulátora

Az iOS 9-es operációs rendszer nemcsak kinézetre különbözik a korábbiaktól. Néhány funkciója abban is segít, hogy az iPhone-t ritkábban kelljen tölteni.

fotó: Apple

fotó: Apple

1. A legtöbb energiát fogyasztó alkalmazások kikapcsolásaMár az iOS 8-as operációs rendszerrel meg lehetett nézni, hogy mely alkalmazások fogyasztják a legtöbb energiát. Az iOS 9 ezt már százalékokkal is megmutatja (Beállítások > Akkumulátor), így tudni lehet, hogy ha már alacsony az akkumulátor töltöttségi szintje, akkor mely alkalmazásokat érdemes kikapcsolni.

2. Az Alacsony töltöttségű mód bekapcsolásaEz is a Beállítások > Akkumulátor menüpont alatt érhető el. Fontos tudni, hogy ennek aktiválása kikapcsolja többek között a levelek letöltését, az automatikus letöltéseket és a háttérben történő frissítéseket.

3. A helymeghatározás kezeléseAzok az alkalmazások, amelyek a GPS-t használják, erősen fogyasztják az akkumulátort. Ezeket az alkalmazásokat a Beállítások > Adatvédelem > Helymeghatározás menüpont alatt lehet kikapcsolni.

4. A Bluetooth kikapcsolásaA Bluetooth nagyon jól jön, ha például egy vezeték nélküli fejhallgatóhoz akarunk csatlakozni, vagy AirDroppal akarunk file-okat átvinni egy másik Apple készülékre. Ugyanakkor folyamatosan keres más készülékeket, amelyekhez csatlakozni tudna, és így erősen fogyasztja az akkumulátort is.

5. Válogatás a widgetek közülA widgetek az Értesítőközpontból érhetőek el, de célszerű csak azokat megtartani itt, amelyeket valóban használunk.

6. A háttérben frissülő alkalmazások kezelésePraktikus, ha állandóan frissülnek az alkalmazásaink, ugyanakkor ez sok energiát is fogyaszt. A Beállítások > Általános > Alkalmazásfrissítés a háttérben menüpont alatt lehet kiválasztani, melyekre van valóban szükség.

7. Az animációk kikapcsolásaEzt a Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek > Mozgás csökkentése menüpontnál tehetjük meg.

8. Figyeljünk a kisegítő lehetőségek beállításairaItt több beállítást is lehet úgy módosítani, hogy a telefon kevesebb energiát használjon, igaz, ezzel kevésbé lesz látványos a képernyő. Át lehet állítani például fekete-fehérre a képernyőt a Szürkeárnyalat bekapcsolásával, és módosítani lehet a színek intenzitását is a Kontraszt növelése menüpont alatt. És persze ki lehet kapcsolni a Rezgést is.

9. Az automatikus frissítések kikapcsolásaEzt a Beállítások > Az App és iTunes Store menüpont alatt lehet megtenni. Ugyanitt lehet kikapcsolni, hogy a telefon automatikusan letöltsön zenéket és alkalmazásokat.

10. A fényerő csökkentéseEz az egyik legfontosabb és minden készülékre igaz, amelynek megvilágított kijelzője van. A 100%-ra állított fényerő nem csak az akkumulátort fogyasztja sokkal jobban, a szemnek is rossz. Csökkenteni a Vezérlőközpontban lehet, illetve a Beállítások > Kijelző és fényerő menüpont alatt.

11. Ne használjunk Live Photókat háttérképkéntAz iPhone 6S és 6S Plus esetében van erre lehetőség. Jól néznek ki, ugyanakkor elég sok energiát fogyasztanak.

12. Kapcsoljuk ki a 3D Touch-otA 3D Touch fontos eleme az iPhone 6S-nek és 6S Plusnak, és ostobaságnak tűnik kikapcsolni. De amikor minden egyes perc fontos, amennyivel később merülne le az akkumulátor, akkor érdemes megfontolni. A Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek > 3D Touch menüpont alatt lehet ezt megtenni.

forrás: Mashable

Top 0