• Krimi
Faktor

11 tagú bűnbanda fosztogatta az idős embereket

Lakásokba, házakba surrantak be egy 11 tagú társaság tagjai, akik 6 megyében 19 településen összesen 40 bűncselekményt követhettek el.

Az öt férfi és hat nő 2015-ben Békés mellett Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Pest megyében lopott meg idős embereket.

Illusztráció

Illusztráció

Kisebb csoportokban, rendszerint egyszerre hárman vagy négyen főként idős emberek házaiba, lakásaiba surrantak be és átkutatták a helyiségeket. Többször előfordult, hogy az öregek megzavarták őket, ezért nem tudtak semmit elvinni, vannak azonban olyan nyugdíjasok is, akiktől nagyon sok pénzt vittek el. Egy békéscsabai nőtől, valamint egy berettyóújfalui férfitól több millió forintot és arany ékszereket, egy orosházi, két szentesi és két békéscsabai házból pedig több százezer forintot vittek el a tolvajok.

Négyen közülük tavaly augusztus 4-én egy gyulai családi házból akartak lopni, de miután a tulajdonos és szomszédja észrevette őket, elmenekültek. A férfi, aki felfigyelt rájuk, hívta a rendőrséget, a Sarkadi Rendőrkapitányság járőrei pedig fél órával később Sarkadon elfogták a két nőt és két férfit. hamarosan a társaikat is megtalálták, november 18-án a Békés Megyei Rendőr-főkapitányág nyomozói és a „Körös” Közterületi Támogató Alosztály rendőrei összesen nyolc embert fogtak el, köztük a nőket is. Most januárjában még egy szarvasi férfit is elkaptak a nyomozók.

A Békés megyei rendőrség a napokban fejezte be a nyomozást, és tovább adta az ügyet az ügyészégnek. Két ember előzetes letartóztatásban, négyen házi őrizetben vannak, öten szabadlábon védekeznek - írta a police.hu.

Kommentek:

Top 0