• Sport
Faktor

11-szer élesztették újra a fiatal magyar focistát, most visszatér a pályára

A 16 éves focista életéért órák hosszat küzdöttek. Úgy tűnik, most már meggyógyult.

Duhaj Ádám, az FC Dabas focistája januárban lett rosszul egy meccsen. Cserét kért, majd összeesett. Edzői és egy szolgálaton kívüli orvos próbálta újraéleszteni, majd a kiérkező mentők is csak kemény munka árán tudták a fiatal fiút életben tartani.

A klinikai halálból csak a Városmajori Szív- és Érgyógyászati klinikán sikerült visszahozni, ahol műszívre helyezve azonnal megműtötték. A műtét közben derült ki, hogy a fiúnak veleszületett koszorúérrendellenessége van és ez okozta a szívrohamot.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A sok kezelés és vizsgálat után most úgy tűnik, Ádám sportkarrierje zöld utat kapott. Orvosi engedéllyel végre elkezdheti újra formába hozni magát és akár már július közepén pályára is léphet.

    „Merkely professzor úr és az orvostársai is gyógyultnak nyilvánítottak, és azt mondták, hogy türelemmel, lépésről lépésre haladva jussak el az első 'rendes' edzéseimig, s ha már formába lendültem, jöhet a visszatérésemet jelentő mérkőzésem is” – mesélte Ádám, aki a két hónapos iskolai lemaradását sikeresen pótolta, és szeptembertől már az érettségire készülhet - írta a Nemzeti Sport.

    Kommentek:

    Top 16