• Sport
András Ferenc

11 góllal nyert a magyar vízilabda-válogatott, az olimpiai selejtezős hely már megvan

A szerbiai vízilabda Európa-bajnokság hatodik nyolcaddöntőjét játszotta egymással Magyarország és Grúzia. Az előzetes esélyeknek megfelelően a magyar csapat simán, 11 góllal nyert a grúzok ellen. A legjobb négy közé jutásért Magyarország a horvátokkal fog játszani január 19-én.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A magyar csapat az esélyeknek megfelelően legyőzte a C-csoport utolsó helyén végző Grúziát. A félidőben 8-2 volt az állás, majd Magyarország a második félidőben további hat gólt dobott. A végeredmény 14-3 lett, a meccs legeredményesebb játékosa a három gólt is szerző Varga Dénes lett.

A férfi Eb-n egyetlen kvóta talál gazdára, a szerb, a horvát és a görög csapat azonban már biztos résztvevője a riói olimpiának. Amennyiben a magyar válogatott itt nem tudja kiharcolni a kvalifikációt, akkor áprilisban, a trieszti tornán teheti ezt meg- írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A kvalifikációs tornán 12 csapat vesz részt a tornán, ahonnan 3 csapat jut tovább az olimpiára. A tornára öt európai, három amerikai, két ázsiai, és egy-egy afrikai, valamint óceániai válogatottat hívnak meg.

    Az elődöntőbe jutásért a horvát csapat lesz az ellenfél. A Horvátország elleni negyeddöntőt január 19-én, 20:15-kor rendezik.

    Top 16