• Krimi
Faktor

11 éven át semmit sem lehetett tudni a magyar tinilányról, holtan találták

A lány leszedett a ruhájáról egy zsinórt, majd a saját nyakába akasztotta. Ezután rokona végzett vele.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Szülei 11 évig keresték azt a 17 éves lányt, akinek 2007. május 16-án veszett nyoma Zala megyében, Rezi településen. Amint szembesültek azzal, hogy nem tért haza tanítás után, eltűnését bejelentették a rendőrségen.

Idén májusban a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának nyomozói vették kezükbe a lány eltűnésének az ügyét, a hónap végén pedig a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival emberi maradványokat találtak a Keszthelytől nyolc kilométerre található falu egyik házának pincéjében. A házat akkor a keresett lány egyik nagybátyja lakta.

A történet közvetlen előzményeihez tartozik, hogy az eltűnést megelőző hétvégén a lány baráti társaságával egy összejövetelen vett részt – szülei tudta nélkül - mondta Petőfi Attila vezérőrnagy, főosztályvezető. Mikor ők rájöttek, hogy lányuk engedély nélkül ment el szórakozni otthonról, utánamentek. Hazavitték, majd igyekeztek meggyőzni őt arról, hogy a tanulásra kell inkább koncentrálnia.

Ez a hétvégét követő első két tanítási napon rendben meg is történt, szerdán azonban a lány – bár reggel a szokott módon elindult az iskolába – nem érkezett meg oda - írja a police.hu. A szülők, mikor értesültek arról, hogy gyermekük nem ment be az intézménybe, keresni kezdték, majd bejelentették a Keszthelyi Rendőrkapitányságon.

Azóta a lány semmilyen életjelet nem adott magáról. A szülők mindvégig reménykedtek abban, hogy lányuk épségben hazatér. Amikor azonban a hatóságok májusban újból elővették az aktát, gyanúsnak minősítették az eltűnés körülményeit. Ezután Keszthelyen ismételten kihallgatták azokat, akikről azt gondolták, valamit tudhatnak a lány eltűnéséről.

Végül az egyik tanú meghallgatása vitte közelebb őket a megoldáshoz. A baráti körhöz tartozók egyike azt mondta, hogy egyszer szemtanúja volt egy olyan jelenetnek, amikor a lány nagybátyja pénzt adott át unokahúgának. Elmondta azt is, hogy furcsállotta a pénzátadás körülményeit, túlzottan bizalmaskodónak és intimnek találta, ahogyan a nagybácsi a lánnyal viselkedett.

Május 30-án védője jelenlétében kihallgatták a 48 éves B. Jánost. A férfi – bár 11 évig látszólag a családdal közösen kereste unokahúgát – végül bevallotta, hogy ő ölte meg. Zsineggel megfojtotta áldozatát, majd elrejtette a holttestet még 2007-ben.

A tettes elmondta azt is, hogy a lány az eltűnés napján meglátogatta őt, és pár ezer forintot kért tőle. Amikor ő ezt megtagadta, unokahúga elhagyta a házat, azonban később ismét visszatért, és még nagyobb összeget követelt. Később azt is elmondta, hogy a lány öngyilkos akart lenni, bár arra, hogy ezt miért tette volna, nem adott magyarázatot. Azt viszont elmesélte, hogy ő meg akarta győzni unokahúgát arról, hogy nem szabad véget vetnie az életének.

Elmondta, hogy amikor kettesben az ágyon ülve beszélgettek, a lány leszedett a ruhájáról egy zsinórt, majd a saját nyakába akasztotta. Állítása szerint innentől nem sok mindenre emlékszik, a következő tiszta képe az, hogy unokahúga holtan fekszik mellette az ágyon. Ezután a holttestet a pincébe húzta, és elásta.

B. János ellen emberölés miatt indult eljárás, előzetes letartóztatását a bíróság június 1-jén elrendelte.

Kommentek:

Top 0