• Krimi
Faktor

Lebuktak a határon, marihuánával bélelték ki a kocsikat a Magyarországra érkezők

Két férfi ellen indult eljárás, mert nagy mennyiségű drogok próbáltak becsempészni az országba.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása miatt nyomoz egy 34 éves bolgár férfival szemben, aki Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre szombaton hajnalban egy autószállító járművel.

Mivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak az elsődleges vámvizsgálat során gyanús lett, hogy az utánfutót átalakíthatták, ezért a járművet és annak sofőrjét szigorított vámvizsgálatra küldték. Az utánfutó padlólemeze alatt 73 csomag, összesen 43 kilogramm marihuánát találtak.

Néhány órával később, egy 49 éves szerb férfi jelentkezett autójával belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A vámvizsgálat során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a kocsiban szállított ajtókban 30 csomagban, összesen 15 kilogramm marihuánát találtak.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A két kocsiban talált kábítószer piaci értéke közel 110 millió forint.

    A rendőrök a bolgár és a szerb férfit elfogták, kihallgatták, majd őrizetbe vették és előzetes letartóztatásukat kérték. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást - írja a police.hu.

    Kommentek:

    Top 16