• Krimi
Faktor

100 tolvaj 3 óra alatt 13 millió dollárt lopott bankautomatákból

Közel 13 millió dollárt loptak el szerte Japánban. Az összehangolt lopások mögött szervezett bűnözés áll a rendőrség szerint.

Egy nemzetközi bűnszervezet tagjait gyanúsítják a több mint 1,4 milliárd jen, vagyis 12,7 millió dollár (3,5 milliárd forint) ellopásával. A tolvajok automatákból lopták el a pénzt. Mindössze kevesebb, mint 3 óra alatt, több ezer pénzfelvételt hajtottak végre.

A rendőrség szerint 100 ember felelős a lopásokért, akik együtt dolgoztak és hamis hitelkártyákat használtak, amik egy dél-afrikai bank illegálisan megszerzett számláinak adatait tartalmazzák.

A hamis hitelkártyákat 1400 bolt automatájánál használták május 15-én reggel. Minden esetben 100 ezer jent vettek fel, ez a maximum, amit fel lehet venni.

A tolvajok Tokió és 16 másik prefektúra automatáit vették célba. Az első pénzfelvétel hajnali 5 óra után volt, az utolsó pedig reggel 8 óra előtt.

A japán rendőrség az Interpolon keresztül megkérte a dél-afrikai rendőrséget, nyomozzák ki, hogyan szerezték meg a hitelkártya-információkat. A tranzakciós adatok szerint a bűnözők 1600, egy dél-afrikai bank által kibocsátott hitelkártya információit használták - írja a The Guardian.

A rendőrség szerint a banda már nincs Japánban. Mivel a hitelkártyákat nem Japánban adták ki, és a lopást vasárnapra tervezték, amikor a bankok zárva vannak, elég időt hagytak maguknak, hogy elhagyják az országot, még mielőtt bárkinek is feltűnne a lopás.

Top 0