• Kultúra
Faktor

100 Tagú Cigányzenekar a Vajdahunyadvárában

Egy hónapon keresztül összesen tíz koncerttel várták a vájtfülű közönséget a 25. jubileumi Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválra. A színvonalas koncertsorozat záróakkordja augusztus 4-én a 100 Tagú Cigányzenekar estje lesz.

Fotó: GoldRecord

Fotó: GoldRecord

A cigányzene szerelmeseit várják augusztus 4-én Budapest egyik legvarázslatosabb történelmi emlékhelyére, a Vajdahunyadvárba. A zenekar egyik legszebb nyári koncertjén vehetünk részt a reneszánsz stílusú Károlyi udvarban.

A Hungarikumok Gyűjteményében is szereplő, Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét és munkásságát világszerte ismerik. A zenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak. A Vajdahunyadrávában Hacsaturján, Brahms, Erkel, Monti, Sarasate, Liszt, J. Strauss, Bizet és Csajkovszkij leghíresebb művei csendülnek fel előadásukban.

A zenekar ma – nevüket is túlszárnyalva - 138 taggal büszkélkedhet. A kritikusok szerint “van valami varázslatos” abban, ahogy a “világ leghíresebb cigányzenekara” a színpadon megjelenik. Ennek oka, hogy minden fellépésükön ugyanaz a lelkesedés árad belőlük.

A Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon a közönség számára megnyitják az egyébként nem látogatható román kori kerengőt. A Millenniumra épült Vajdahunyadvár - Budapest egyik legnagyszerűbb turisztikai látványossága - egy hónapon keresztül ismét a társasági élet központja lett!

Vajdahunyadvár. Sziget a szárazföldön. Bensőséges határok egy határtalan világban.

***

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Vajdahunyadvár, Károlyi udvar

100 Tagú Cigányzenekar

2016. augusztus 4. 20:30 (esőnap augusztus 5. 20:30)

Jegyár: 5500 Ft

Jegyvásárlás: http://www.vajdahunyad.hu/info.asp?id=84

Művészeti vezető: Lendvai Csócsi József

Hacsaturján: Kard tánc

Brahms: V. magyar tánc

Erkel: Palotás

Monti: Csárdás

Sarasate: Cigányosan

Brahms: I. magyar tánc

Liszt: XIV. magyar rapszódia

***

J. Strauss: Denevér nyitány

J. Strauss: Éljen a magyar

Csajkovszkij: Virágkeringő

Bizet: Carmen

J. Strauss: Villámlás és mennydörgés

J. Strauss: Radetczky induló

www.vajdahunyad.hu

Kommentek:

Top 0