• Külföld

10 millió dollár: egymás után két kaparós sorsjeggyel nyert

A kaliforniai Rodney Meadows éppen kocsijával hazafelé tartott, mikor megállt Modestoban egy bolt mellett. A férfi gyakran vesz kaparós sorsjegyet, néha nyert is már velük, de arra, ami ezúttal történt, nem számított.

A férfi először vett pár 30 dolláros kaparós sorsjegyet, és ott helyben meg is nézte, hogy nyert-e. Szerencséje volt, az első szelvénnyel rögtön ezer dollárt nyert. Gondolta, kihasználja ezt a nem mindennapi pillanatot, és vett még három sorsjegyet – írja a Guardian.

Szerencsés kézzel választott: a három plusz sorsjegy között egy olyan is rejtőzött, amely a legmagasabb, tízmillió dolláros főnyereményt rejtette.

Először képtelen voltam elhinni, meg kellett kérdeznem a boltost, hogy jól látok-e

– mesélte a boldog nyertes.

A Kalifornia Lottó szóvivője, Alex Traverso szerint ritkán esik meg, hogy valaki ilyen rövid idő alatt kétszer ezer dollárt vagy afeletti összeget nyerjen. Utoljára 2002-ben fordult elő hasonló eset: akkor egy pár két különféle szerencsejátékon, pár óra eltéréssel nyert előbb 126 ezer majd 17 millió dollárt.

Fotó: California Lottery

Fotó: California Lottery

A tízmilliós fődíj elnyerésére való esély egy a hárommillióhoz, mondta Traverso. Szerinte nem ritka, hogy ha valaki nyer egy szelvénnyel, akkor újabb sorsjegyet vesz – bár ez olyankor jellemzőbb, ha csak kis összeg volt a nyeremény.

Meadows gyakran vesz sorsjegyeket, négyet-ötöt is egy héten, eddigi legmagasabb nyereménye ezer dollár volt. Hogy a mostani hatalmas összeggel mit fog kezdeni, azt még nem döntötte el.

A Fast Mart üzletlánc boltja egyébként, ahol a férfi is vette a sorsjegyeket, nem először bizonyul szerencsés helynek, 2014-ben és 2015-ben is kitüntették, miután elég magas nyereményösszegű szelvények találtak itt gazdára.

„Szinte naponta nyer nálunk valaki 400-500 dollárt” – mondta a boltvezető. Meadow nyereménye azonban messze a legmagasabb volt a bolt történetében – ezért az üzlet 50 ezer dollár bónuszt kap. Az üzletvezető szerint ebből fogják átalakítani a boltot.

Top 0