• Külföld
Maksa Mónika

1 millió migráns érkezhet 2016-ban

2016-ban egymillió migráns érkezhet az Európai Unióba Törökország felől. A német belügyminisztérium szerint ugyanis Törökország legfeljebb 200 ezer migránst tud visszatartani és befogadni.

A Der Spiegel német lap szerint Ole Schröder, német belügyminisztériumi államtitkár szerdán Brüsszelben mondta azt, hogy 2016-ban is 1 millió migráns érkezésére számítanak. Ekkor találkozott az EU migrációügyi biztosával, Dimitrisz Avramopulosszal.

Törökország az unióval megállapodást kötött ugyan a migráció fékezéséről. A német belügyi tárca mégis abból indul ki, hogy legfeljebb 200 ezer migránst tudnak visszatartani és befogadni Törökországban.

Forrás: Europress - Getty Images/Jeff J. Mitchell

Forrás: Europress - Getty Images/Jeff J. Mitchell

EZT IS AJÁNLJUK:

    Szerdán tették közzé azokat a statisztikákat, amelyek szerint tavaly 1,1 millió migránst regisztráltak Németországban. A regisztráltak között 428 ezer szíriai volt, ők alkotják a migránsok legnépesebb csoportját. A migránsok száma decemberben lépte át az egymilliót.

    Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy nem elégedett azzal, ahogy Törökország teljesíti a migrációs nyomás enyhítésére vonatkozó megállapodást. A német kormánykoalíció legnagyobb pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) pedig szombaton a menekültügyi szabályozás szigorítását és a Németországba érkező migránsok számának csökkentését irányozta elő – írja az MTI.

    Korábban a Faktoron arról olvashattak, hogy Angela Merkel azt akarja, hogy könnyebben ki lehessen toloncolni Németországból a migránsokat.

    Top 16